søndag 2. desember 2012

Advent.

Nå er norsk eksamen endelig over, og en kan igjen samle tankene om alt som skal gjøres til jul. Når de resterende arbeidskravene er levert selvfølgelig. Advent er ventetiden før jul. men det blir også ventetid  til eksamenskarakteren kommer.
Ordet advent betyr egentlig Herren kommer, jeg håper virkelig han har vært tilstede i disse eksamens tider. Advent har blitt brukt som navn for denne ventetiden helt siden slutten av 400-tallet. Første søndag i advent, markerer begynnelsen på kirkeåret, denne faller alltid mellom 27. november og 3. desember.I dag er det jo den 2, fint at noe er i rute. Det er iallefall en fin tid vi går i møte, mye lys og glede. Tid til og forenes med familie og venner, noe som jeg selv føler har vært bort prioritert de siste månedene.

I morgen er det adventstund og julesanger man starter med på jobb, det blir koselig. I adventstiden blir en liksom litt barn igjen, og gleder seg til de små ting som man minnes fra egen barndom. Adventskalender, julesanger, juleverksted, julebøker og julekos.Jeg merker det godt på spenningen i kroppen og selv om vi er i den mørkeste tiden på året er jeg sent i seng og tidlig opp.

Så det blir vel jul i år også





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar